Ξηροί και σκούροι αγκώνες
….Συχνά αναφερόμαστε στη φροντίδα του προσώπου και του σώματος, αλλά δεν εστιάζουμε σε συγκεκριμένα σημεία που έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα. Ένα από αυτά είναι οι αγκώνες μας, οι οποίοι μας απασχολούν μόνο όταν τους αγγίζουμε και συνειδητοποιούμε πόσο ξηροί, τραχείς ή σκουρόχρωμοι είναι. Ενδεχομένως, σε πιο παραμελημένες περιπτώσεις, να νιώθουμε φαγούρα, να ξεφλουδίζουν ή να έχουν σπυράκια. Κι όμως αλλάζοντας μερικές πολύ απλές συνήθειες, θα επαναφέρουμε άμεσα την απαλότητα και την όμορφη εμφάνισή τους.
Ξηροί και σκούροι αγκώνες
Αυτό ίσως είναι αυτονόητο το καλοκαίρι, ωστόσο και τον χειμώνα χρειάζεται προσοχή στη θερμοκρασία του νερού. Το πολύ ζεστό νερό έχει την τάση να αφυδατώνει την επιδερμίδα και να επιδεινώνει την τραχιά υφή σε κάποιες περιοχές, όπως οι αγκώνες και τα πέλματα.
#Χρησιμοποιούμε ήπια καθαριστικά με ενυδατικούς παράγοντες
Αυτές οι συνθέσεις καθαρίζουν απαλά και φροντίζουν την επιδερμίδα. Επίσης κατά τη διάρκεια του ντους δε χρειάζεται να τρίβουμε έντονα τους αγκώνες αν δεν είναι βρώμικοι.
#Απλώνουμε μία θρεπτική σύνθεση μετά το ντους και το βράδυ
Αναζητάμε συστατικά όπως ουρία, ceramides, γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ και φυτικά έλαια,υαλουρονικό οξύ και φυτικά έλαια, τα οποία σφραγίζουν την υγρασία στα κύτταρα, χαρίζοντας λεία, απαλή υφή στο δέρμα. Επίσης τους ενυδατώνουμε ενώ είναι ακόμα νωποί από το ντους.
#Λευκαίνουμε το χρώμα τους με λεμόνι
Η πιο απλή και παραδοσιακή μέθοδος. Χάρη στα οξέα που περιέχει βελτιώνει τον τόνο της επιδερμίδας άμεσα. Τι κάνουμε: Τρίβουμε με μισή στυμμένη κούπα λεμόνι τους αγκώνες και αφήνουμε τον χυμό του να μείνει στο δέρμα για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με άφθονο νερό και απλώνουμε μια ενυδατική κρέμα. Προσοχή: Καλύτερα να ακολουθούμε τη διαδικασία το βράδυ, και όχι τη μέρα γιατί το τα οξέα του λεμονιού προκαλούν φωτοευαισθησία.
Ξηροί και σκούροι αγκώνες
#Κάνουμε απολέπιση
Ένα σκραμπ σώματος με έλαια αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και ταυτόχρονα λειαίνει την επιφάνεια του δέρματος. Στη συνέχεια, ενυδατώνουμε απαραιτήτως την περιοχή.
#Δε στηριζόμαστε στους αγκώνες
Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ο τρόπος που τους χρησιμοποιούμε. Δε χρειάζεται να στηριζόμαστε στους αγκώνες μας για παράδειγμα όταν βλέπουμε τηλεόραση, στο τραπέζι, όταν οδηγούμε κλπ. Οσο πιο πολύ πίεση τους ασκούμε τόσο πιο τραχείς, σκούροι και ξηροί θα γίνονται.