Συνταγή για Chicken Burrito Bowl
Απολαύστε ένα γρήγορο και υγιεινό Chicken Burrito Bowl με ζουμερό κοτόπουλο, αρωματικό ρύζι και φρέσκα λαχανικά – το τέλειο γεύμα για κάθε στιγμή της εβδομάδας! Ας ξεκινήσουμε!
Συστατικά
Για το κοτόπουλο:
- 4 μικρά-μεσαία στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (ή μπούτια)
- πάπρικα
- κουρκουμάς
Για το ρύζι:
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι λευκό ρύζι μπασμάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
- 1 λάιμ
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο κόλιανδρο
- αλάτι για γεύση
Για το γουακαμόλε και τη σάλτσα:
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 2 κουταλιές της σούπας κόλιαντρο, ψιλοκομμένο, χωρισμένο
- 1/8 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, χωρισμένο
- 1 μικρή ντομάτα, σε κύβους
- χυμός από 1 λάιμ
Πρόσθετα:
- 2 πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες (ό,τι χρώμα θέλετε)
- 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι Romaine
- 1/2 φλιτζάνι ελαφριά ξινή κρέμα γάλακτος (sour cream)
- 1/2 φλιτζάνι μαύρα φασόλια
- 6 δοχεία προετοιμασίας γεύματος
Οδηγίες
Για το κοτόπουλο: Σε ένα μεγάλo μπολ προετοιμασίας, βάλτε το κοτόπουλο και τα καρυκεύματα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Μαρινάρετε στο ψυγείο για 20 λεπτά ή μέχρι 48 ώρες. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε τα στήθη κοτόπουλου για 5-7 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ψηθούν πλήρως. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 10 λεπτά και στη συνέχεια κόψτε τα σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι μαζί με τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε φέτες. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Συνταγή για Chicken Burrito Bowl
Για το ρύζι: Ενώ το κοτόπουλο μαγειρεύεται, βράστε 2 φλιτζάνια νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, προσθέστε το ρύζι και 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί όλο το νερό.
Για το γουακαμόλε και τη σάλτσα: Ενώ το ρύζι και το κοτόπουλο μαγειρεύονται, λιώστε το αβοκάντο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το μισό ψιλοκομμένο κόλιανδρο (1 κουταλιά της σούπας) και το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι (1 κουταλιά της σούπας). Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και το χυμό από 1/2 λάιμ. Ανακατέψτε μέχρι να πολτοποιηθούν πλήρως τα αβοκάντο. Αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατέψτε τις ντομάτες σε κύβους και τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο κόλιανδρο (1 κουταλιά της σούπας), το ψιλοκομμένο κρεμμύδι (1 κουταλιά της σούπας).
Για τη συναρμολόγηση: Για να φτιάξετε τη σως με το γουακαμόλε με το φαγητό σας και να την ετοιμάσετε: Χωρίστε το ρύζι, το κοτόπουλο, τις πιπεριές και τα φασόλια σε 4 μπολ προετοιμασίας γεύματος. Μοιράστε το μαρούλι Romaine, τη σάλτσα ντομάτας, μια κουταλιά γουακαμόλε στα υπόλοιπα 2 μπολ. Σκεπάστε και φυλάξτε τα στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες και τα κρύα υλικά (σαλάτα, σάλτσα) για έως και 2 ημέρες. Για να ξαναζεστάνετε, ζεσταίνετε ΜΟΝΟ τα μπολ με το κοτόπουλο.