Η σαλάτα κινόα με ρόδι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν υγιεινές και γευστικές συνταγές. Αυτή η σαλάτα συνδυάζει την θρεπτική αξία της κινόας με την φρεσκάδα και τη γλυκύτητα του ροδιού, δημιουργώντας ένα πιάτο που είναι ιδανικό για οποιαδήποτε εποχή.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι κινόα (προτείνεται τρίχρωμη)
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι σπόροι ροδιού
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
  • Ξηροί καρποί (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:

  1. Μαγείρεμα της κινόας: Ξεπλύνετε την κινόα υπό τρεχούμενο νερό. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε την κινόα και το νερό (σε 1 δόση κινόα, αναλογούν 2 δόσεις νερό). Φέρτε σε βρασμό, στη συνέχεια καλύψτε και μειώστε τη θερμοκρασία. Αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε την για 5 λεπτά, πριν τη χρησιμοποιήσετε.
  2. Συνδυασμός υλικών: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέστε την έτοιμη κινόα, τους σπόρους ροδιού, το αγγούρι, την πιπεριά και τον μαϊντανό.
  3. Ετοιμασία ντρέσινγκ: Σε ένα μπολ, αναμείξτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Περιχύστε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.
  4. Σερβίρισμα: Γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς, αν το επιθυμείτε, και σερβίρετε.

Vegan Σαλάτα με Κινόα και Ρόδι

Tips:

  • Αυτή η σαλάτα είναι εύκολη, νόστιμη και θρεπτική, ιδανική να συνοδεύσει γεύματα, ενώ μπορεί να αποτελέσει και πλήρες γεύμα αν την συνδυάσετε με μια πηγή πρωτεΐνης, όπως αυγά, σολομό ή φέτα.
  • Η κινόα είναι πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών, ενώ το ρόδι προσφέρει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Αυτή η σαλάτα είναι όχι μόνο υγιεινή, αλλά και οπτικά εντυπωσιακή, κάνοντάς την ιδανική για να συνοδεύσει οποιοδήποτε γεύμα ή να σερβιριστεί ως κύριο πιάτο.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά ή φρούτα, όπως αβοκάντο, σπανάκι, καλαμπόκι  ή πορτοκάλι. Πειραματιστείτε ανάλογα με τις γεύσεις και τις διατροφικές σας προτιμήσεις!
  • Προσθέστε κράνμπερις ή σταφίδες, σπόρους και ξηρούς καρπούς και απολαύστε την σε εορταστικά τραπέζια.
  • Προτιμήστε τρίχρωμη κινόα με λευκούς, κόκκινους και μαύρους σπόρους που θα προσδώσει στη σαλάτα μια εντυπωσιακή εμφάνιση.