Κατηγορίες

Κεράσια : 10 εκπληκτικοί λόγοι για να τα απολαύσετε

Κεράσια : 10 εκπληκτικοί λόγοι για να τα απολαύσετε

Κεράσια

Τα κεράσια ανήκουν στα καλοκαιρινά φρούτα, γεμάτα βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και νοστιμιά. Τα ευεργετικά τους οφέλη είναι εμφανή σε διάφορες λειτουργίες του σώματος μας.

Με ποιον τρόπο φροντίζουν τον οργανισμό μας, και που κάνουν καλό;

1.Είναι αντιφλεγμονώδη

Σύμφωνα με έρευνα, μια διατροφή με φρούτα που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες συμπεριλαμβανομένων και των κερασιών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των φλεγμονών και να προστατέψει τα κύτταρα από την οξείδωση.

2.Βοηθούν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου

Η μεγάλη περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες που έχουν τα κεράσια, βελτιώνει τη νοητική λειτουργία τόσο σε νεαρές ηλικίες όσο και σε άτομα προχωρημένης ηλικίας και μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξη της φθοράς των εγκεφαλικών κυττάρων.

3.Άσκηση

Το πιάσιμο στη γυμναστική είναι ένα σύνηθες φαινόμενο τόσο για αυτούς που είναι αρχάριοι όσο και για αυτούς που ακολουθούν ένα έντονο πρόγραμμα. Τα φυτοθρεπτικά συστατικά των κερασιών, καταπραΰνουν τον μυϊκό πόνο  και προάγουν τη γρήγορη μυϊκή αποκατάσταση.

4. Βελτιώνουν την υγεία του εντέρου

Οι πολυφαινόλες, είναι φυτικές ενώσεις που βρίσκονται και στα κεράσια. Αποτελούν τροφή για τα καλά βακτήρια του εντέρου. Ως εκ τούτου προάγουν τη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ καλών και κακών μικροβίων. Επιπλέον, βοηθάει στο να αντιμετωπιστεί φυσικά η δυσκοιλιότητα.

5.Αν δυσκολευόμαστε με τον ύπνο τα κεράσια αποτελούν ένα φυσικό τρόπο αντιμετώπισης της αϋπνίας.

Τα κεράσια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη, σεροτονίνη και μελατονίνη. Η μελατονίνη ρυθμίζει το εσωτερικό μας ρολόι (κιρκάδιος ρυθμός) δίνοντας εντολή για το πότε θα κοιμηθούμε και πότε θα ξυπνήσουμε.  Η σεροτονίνη βοηθάει το σώμα να φτιάξει μελατονίνη και η τρυπτοφάνη είναι το αμινοξύ που βοηθάει στο να αυξηθούν τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό.

6. Σύμμαχος στην απώλεια βάρους.

Μια μερίδα κεράσια είναι χαμηλή σε θερμίδες (60 θερμίδες) και πλούσια σε φυτικές ίνες. Μπορεί να αποτελέσει ένα ενδιάμεσο σνακ που θα καλύψει και την επιθυμία μας για γλυκό ειδικά τις απογευματινές ώρες.

7. Βοηθούν στην αντιμετώπιση της αναιμίας.

Τα κεράσια είναι από τα φρούτα εκείνα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της αναιμίας καθώς αποτελεί πηγή φυτικού σιδήρου.

8. Προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα

Το κάλιο είναι ένα στοιχείο που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καλύτερη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης.  H περιεκτικότητα των κερασιών με αυτό το στοιχείο ανέρχεται σε 150 mg/ μερίδα. Ως εκ τούτου προάγουν την καλή λειτουργία της καρδιάς.

9.Βελτιώνουν την οδοντική υγεία

Η κατανάλωση κερασιών  ή του χυμού τους, συμβάλλει στην καταστολή  εκείνων των ενζύμων που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό της πλάκας στα δόντια.

10.Το φρούτο που πάει παντού

Τα κεράσια αποτελούν ιδανική παρέα στην εργασία και στην παραλία γιατί μεταφέρονται εύκολα. Απλώς τα πλένεις καλά και τα παίρνεις μαζί σου.  Η βιταμίνη C θα σου ανεβάσει τα επίπεδα ενέργειας και θα σε ενυδατώσει. Μόνα τους ή μαζί με λίγους ξηρούς καρπούς θα σου καλύψουν την πείνα σου.

1 μερίδα φρούτου = 12 κεράσια

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0

Your Cart Is Empty

No products in the cart.