Κατηγορίες

Aqua Aerobic και τα οφέλη του νερού

Aqua Aerobic

To Aqua Aerobic ή αλλιώς υδρογυμναστική είναι ένα διασκεδαστικό αερόβιο και ομαδικό άθλημα που μπορεί να εκτελεστεί τόσο στην θάλασσα όσο και μέσα σε μια πισίνα.

Το κοινό που ασχολείται αυξάνεται κατά πολύ τα τελευταία χρόνια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η άσκηση μέσα στο νερό προσφέρει ένα αίσθημα ευεξίας και σε καμία περίπτωση ο ασκούμενος δεν δυσφορεί. Η Υδρογυμναστική βελτιώνει την αντοχή, ενδυναμώνει το μυικό σύστημα και κατά συνέπεια βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Με το Aqua Aerobic μπορούν να ασχοληθουν παιδιά όσο και ενήλικες χωρίς κανέναν ηλικιακό περιορισμό.

Η μαγεία του νερού και της άνωσης

Το νερό έχει διάφορες ιδιότητες που το κάνουν πολύτιμο και αποτελεσματικό όταν κάποιος γυμνάζεται μέσα σε αυτό.

Μια από αυτές τις χαρακτηριστικές ιδιότητες είναι η άνωση η οποία προσδίδει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά . Με την επίδραση της και όσο ο ασκούμενος προπονείται, ελαχιστοποιείται η δύναμη που δέχονται οι αρθρώσεις και οι σύνδεσμοι του σώματος. Ταυτόχρονα, το εύρος κίνησης που εκτελούν οι αρθρώσεις αυξάνεται.

Εύκολα λοιπόν συμπεραίνει κανείς ότι η υδρογυμναστική αποτελεί ιδανικό τρόπο άσκησης για άτομα που δεν έχουν γυμναστεί ποτέ και θέλουν με ομαλό τρόπο να ξεκινήσουν να ασκούνται. Η υδρογυμναστική επίσης ενδείκνυται για άτομα που έχουν υποστεί κάποιου είδους τραυματισμού, για παχύσαρκους και εγκύους.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που προσδίδει η άνωση στην άσκηση είναι η μείωση της έντασης του καρδιακού παλμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αίμα μεταφέρεται στην καρδιά πιο εύκολα μειώνοντας έτσι το καρδιακό έργο.

Τα οφέλη του Aqua Aerobic

Με την υδρογυμναστική βελτιώνεται η ισορροπία και η στάση του σώματος.

Αυτό συμβαίνει διότι οι περισσότερες ασκήσεις ενεργοποιούν τους μυς της ράχης οι οποίοι παρέχουν στήριξη στην σπονδυλική στήλη. Επίσης, βελτιώνουμε την κάρδιο-αναπνευστική αντοχή, την μυϊκή δύναμη και την ευλυγισία χωρίς το φόβο κάποιου τραυματισμού. Ίσως το πιο σημαντικό όφελος της άσκησης στο νερό είναι η αποφυγή τραυματισμών.

Με το Aqua Aerobicπίσης, επιτυγχνάνουμε να ελέγχουμε καλύτερα το στρες της ημέρας και ενίσχυουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ταυτόχρονα, επιβραδύνουμε την διαδικασία γήρανσης και διάγουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Aqua Aerobic και θερμιδική κατανάλωση

Με το Aqua Aerobic οι μύες μας αναγκάζονται να εργάζονται πιο σκληρά, από ότι στην αερόβια άσκηση στην ξηρά.

Η αντίσταση που προσφέρει το νερό σε όλη τη διάρκεια της κίνησης, σε σύγκριση με την αντίσταση του αέρα, είναι πολύ μεγαλύτερη. Αυτός είναι και ο λόγος που μέσα στο ίδιο διάστημα, καίμε περισσότερες θερμίδες κάνοντας Aqua Aerobic. Για την ακρίβεια, μπορούν να καταναλωθούν έως 700kCal ανά ώρα!

aqua aerobic ενηλίκων

Τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε Aqua Aerobic

Πριν ξεκινήσετε Υδρογυμναστική χρειάζεται να προμηθευτείτε ένα μαγιό και ένα σκουφάκι.

Οι ασκήσεις μπορεί να εκτελούνται με την χρήση κάποιου εξοπλισμού όπως βαράκια ή αλτήρες αλλά και χωρίς. Τα μαθήματα Aqua Aerobic είναι ομαδικά και συνήθως διαρκούν από 45 έως 60 λεπτά της ώρας.

Ένα μάθημα μπορεί να περιλαμβάνει περπάτημα, τζόκινγκ, τρέξιμο, κλωτσιές, άλματα, καθίσματα ή ακόμα και χορευτικές κινήσεις!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0

Your Cart Is Empty

No products in the cart.